0493 - 692056

Manege Heijligers

Hippisch Parc Asten

Manege Heijligers is een echt familiebedrijf. In 1967 opgericht door de broers André en Henk Heijligers. Vanaf 2005 bestaat de directie uit André en Resie Heijligers en hun zonen Erik en Ruud. Kim en Ingrid, de echtgenotes van respectievelijk Erik en Ruud, werken ook volop mee in het bedrijf.

Toen de broers in 2005 toetraden tot de directie, stond er al een aardig paardensportcentrum met drie binnen rijhallen en één buitenterrein. Er werden veel lessen gegeven en regionale en nationale wedstrijden georganiseerd. Maar de broers wilden de toekomst van de paardensport een nieuwe impuls geven en er werden plannen gemaakt om, naast de bestaande activiteiten, ook internationale wedstrijden te gaan organiseren. Hiervoor moest de accommodatie wel aangepast worden. In 2012 werd de outdoor accommodatie geheel vernieuwd en in 2014 werd de indoor wedstrijdpiste geheel vernieuwd.

Buiten ligt nu een grote wedstrijdpiste van 55 x 80 meter en daarnaast gelegen een warming-up piste van 30 x 50 meter. In 2022 is daar nog een derde piste bijgekomen van 45 x 80 meter. Alle pistes zijn voorzien van een eb en vloed sportbodem. Binnen is de wedstrijdhal verbreed (35 x 60 meter) en gemoderniseerd. Deze voldoet nu aan alle eisen m.b.t. bodem, licht en geluid. Zowel voor de paardensport als ook voor andere evenementen. Tevens zijn er binnen nog twee rijhallen van 20 x 40 meter. Uiteraard zijn alle hallen voorzien van sportbodems. In 2014 is er een nieuwe entree gebouwd en zijn ook de horeca faciliteiten uitgebreid met een cafetaria en grand café. Tevens zijn de parkeervoorzieningen aangepast. Het voor de deur gelegen hertenpark is compleet opgeknapt en er is een speeltuin gerealiseerd.

Er staat nu een paardensportcentrum dat voor alle ruiters, van jeugd tot Olympisch kampioenen, zeven dagen per week paardensport op ieder niveau biedt. Vrijwel elk weekend zijn er wedstrijden, het hele jaar door wordt er door veel ruiters getraind vanwege de goede faciliteiten. Tevens biedt de manege pensionstalling. Maar ook voor de beginnende ruiter zijn er voldoende activiteiten zoals lessen, buitenritten, onderlinge wedstrijden enz. Want het staat bij de familie Heijligers voorop dat iedereen zich welkom moet voelen op de manege. Van groot tot klein, van beginneling tot topruiter en ook mensen die niet aan paardensport doen worden graag ontvangen!

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze manege! Wij zijn dinsdag t/m zondag geopend vanaf 10:00 uur. Op maandag zijn wij gesloten.