0493 - 692056

Nieuws

Lessen afgelast vanwege extreme hitte

Helaas zien wij ons genoodzaakt om op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus alle lessen af te gelasten i.v.m. de extreme hitte.

Kabouterlessen

Wij zijn druk bezig om ook de kinderen uit de kabouterlessen weer les aan te kunnen bieden. Wij vragen de kinderen die weer willen beginnen zich aan te melden via lessen@manege-heijligers.nl. Wij nemen daarna z.s.m. contact op.

Update les mogelijkheden voor volwassenen

Vanaf maandag 11 mei is het voor ons weer toegestaan om les te geven aan volwassenen. Wij willen deze lessen dus ook z.s.m. weer opstarten. De inhoud van de lessen zal niet veel afwijken van de lessen die jullie van ons gewend zijn, maar de gang van zaken rondom de lessen zal er anders uitzien door de regels waar wij ons allen aan zullen moeten houden.

Om het opstarten van de lessen zo goed mogelijk te laten verlopen vragen wij jullie om je vooraf aan te melden als je weer wilt komen lessen. Zo weten wij hoeveel ruiters we kunnen verwachten en kunnen wij een goede indeling van de lessen maken. Wij proberen zoveel mogelijk jullie eigen lestijden aan te houden, maar misschien dat er hier en daar toch iets zal verschuiven. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen dat wij binnen krijgen en aan welke regels we ons precies moeten houden. Deze regels zijn nu nog niet helemaal helder vanuit de overheid.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar het volgende adres: lessen@manege-heijligers.nl. Vermeld in de mail a.u.b. duidelijk de naam van de ruiter en de dag en tijd waarop hij/zij normaal gesproken komt lessen.

Nadat de aanmelding bij ons is binnen gekomen zullen wij contact met je opnemen. Je krijgt een formulier toegestuurd waarop we je vragen je contactgegevens in te vullen. En we sturen je de regels toe (zodra bekend) waaraan wij verplicht zijn ons te houden zodat je weet wat er van je verwacht wordt.

Wij hebben heel veel zin om weer te beginnen met de lessen! We hopen jullie ook. Onder andere omstandigheden, maar we maken er samen het beste van.

 

Update les mogelijkheden kinderen/jeugd

Vanaf woensdag 29 april is het voor ons weer toegestaan om les te geven aan kinderen t/m 18 jaar. Wij willen de lessen voor kinderen dan ook weer gaan opstarten. Helaas zullen we nog niet met de kabouterlessen gaan starten. Dit omdat we alleen buiten les mogen geven. Wij hopen over enige tijd ook deze lessen weer op te starten.

Het gaat vooralsnog dus om de reguliere lessen van een uur en dan alleen voor kinderen t/m 18 jaar. De inhoud van de lessen zal niet veel afwijken van de lessen die jullie van ons gewend zijn, maar de gang van zaken rondom de lessen zal er anders uitzien door de regels waar wij ons allen aan zullen moeten houden.

Om het opstarten van de lessen zo goed mogelijk te laten verlopen vragen wij jullie om je vooraf aan te melden als je weer wilt komen lessen. Zo weten wij hoeveel ruiters we kunnen verwachten en kunnen wij een goede indeling van de lessen maken. Wij proberen zoveel mogelijk jullie eigen lestijden aan te houden, maar het is onvermijdelijk dat sommige lessen samengevoegd zullen worden vanwege het kleine aantal kinderen dat in die lessen rijdt. Als de lestijd voor iemand verandert zullen wij dit uiteraard laten weten. Daarom willen wij jullie vragen je per mail aan te melden, zodat wij meteen van iedereen het mailadres hebben en verdere communicatie rechtstreeks via de mail kan verlopen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar het volgende adres: lessen@manege-heijligers.nl. Vermeld in de mail a.u.b. duidelijk de naam van de ruiter en de dag en tijd waarop hij/zij normaal gesproken komt lessen.

Nadat de aanmelding bij ons is binnen gekomen zullen wij contact met je opnemen. Je krijgt een formulier toegestuurd waarop we je vragen je contactgegevens in te vullen. En we sturen je de regels toe waaraan wij verplicht zijn ons te houden zodat je weet wat er van je verwacht wordt.

Wij hebben heel veel zin om weer te beginnen met de lessen! We hopen jullie ook. Onder andere omstandigheden, maar we maken er samen het beste van.

 

Regels voor pensiongasten i.v.m. Coronavirus

Pensionstallen mogen van de overheid open blijven zodat paardeneigenaren hun paarden de nodige dagelijkse verzorging en beweging kunnen bieden. Dit is alleen toegestaan onder strenge voorwaarden. Pensiongasten zijn dan ook verplicht zich aan de volgende regels te houden:

 • Kom niet in groepjes samen.
 • Alleen voor de noodzakelijke verzorging en training op stal blijven, max. 1 uur per paard.
 • Max. 3 ruiters gelijktijdig in zelfde rijbaan.
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Neem geen extra bezoekers mee.
 • Alleen je eigen paard(en) rijden.
 • Pensiongasten met verkoudheidsklachten (zoals o.a. hoesten, keelpijn, koorts) dienen thuis te blijven. 
 • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis.
 • Vermijd contact.
 • Alleen voor de noodzakelijke verzorging en training op stal blijven.
 • Draag, indien in bezit, ruiterhandschoenen om fysiek contact met de omgeving te beperken.
 • Neem de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht.

Indien nodig kunnen wij ondersteuning bieden in verzorging en beweging. Als dit nodig is neem dan telefonisch contact op met Ruud (06-20746884) of Erik (06-41824623).

Verder verzoeken wij alle pensiongasten om zoveel mogelijk overdag of vroeg in de avond te komen rijden. Wij willen de manege graag om uiterlijk 20:00 uur sluiten zodat niet de hele avond alle lampen e.d. aan moeten blijven. Want dat brengt veel kosten met zich mee die wij in deze tijden graag willen besparen.

Local Champions League 2019

De eindstand van de Local Champions League 2019 is op deze site te vinden onder de kop "wedstrijden"

Uniek sporten

Nieuw bij Manege Heijligers

Uniek sporten:

Bij Manege Heijligers kunnen zowel kinderen als volwassenen leren paardrijden in een mooie accommodatie en een gezellige sfeer. Nu gaan we dit ook mogelijk maken voor kinderen/volwassenen met een lichte (verstandelijke) beperking. Zo kunt u denken aan bijv. autisme, downsyndroom, extreme (faal)angst, moeilijke concentratie of voor diegene die emotioneel uit evenwicht is.

Manege Heijligers beschikt over 21 paarden en pony's, 3 binnenbakken, 2 buitenbakken en ligt vlak bij de bossen. Dit geeft de mogelijkheid dat er voor iedereen het juiste paard beschikbaar is. Ook leert de ervaring dat het heerlijk is om eens een buitenrit te maken. We willen het hele pakket bieden: van opzadelen tot rijden tot nazorg. De lessen zullen een half uur duren.

Deze lessen zullen gegeven gaan worden door Marianne Boerekamp. Marianne heeft jarenlange ervaring in het lesgeven. Tijdens haar loopbaan is zij in contact gekomen met Marcia. Marcia heeft een licht verstandelijke handicap. Door de paardrijlessen begon ze langzaam vertrouwen te krijgen in het paard en in zichzelf. Vooral haar evenwicht en haar motoriek werden sterk verbeterd. Zo goed zelfs dat ze ook de moeilijke oefeningen kan. Na een paar jaar lessen sprong ze zelfs een heel parcours. Van buitenritten genoot ze ook volop. Zij heeft zoveel indruk achtergelaten bij Marianne dat zij graag deze kans aan meer mensen wil bieden.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Marianne: 06-22427500