0493 - 692056

Nieuws

Regels voor pensiongasten i.v.m. Coronavirus

Pensionstallen mogen van de overheid open blijven zodat paardeneigenaren hun paarden de nodige dagelijkse verzorging en beweging kunnen bieden. Dit is alleen toegestaan onder strenge voorwaarden. Pensiongasten zijn dan ook verplicht zich aan de volgende regels te houden:

 • Kom niet in groepjes samen.
 • Alleen voor de noodzakelijke verzorging en training op stal blijven, max. 1 uur per paard.
 • Max. 3 ruiters gelijktijdig in zelfde rijbaan.
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Neem geen extra bezoekers mee.
 • Alleen je eigen paard(en) rijden.
 • Pensiongasten met verkoudheidsklachten (zoals o.a. hoesten, keelpijn, koorts) dienen thuis te blijven. 
 • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis.
 • Vermijd contact.
 • Alleen voor de noodzakelijke verzorging en training op stal blijven.
 • Draag, indien in bezit, ruiterhandschoenen om fysiek contact met de omgeving te beperken.
 • Neem de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht.

Indien nodig kunnen wij ondersteuning bieden in verzorging en beweging. Als dit nodig is neem dan telefonisch contact op met Ruud (06-20746884) of Erik (06-41824623).

Verder verzoeken wij alle pensiongasten om zoveel mogelijk overdag of vroeg in de avond te komen rijden. Wij willen de manege graag om uiterlijk 20:00 uur sluiten zodat niet de hele avond alle lampen e.d. aan moeten blijven. Want dat brengt veel kosten met zich mee die wij in deze tijden graag willen besparen.

Manege gesloten t/m 28 april

I.v.m. de nieuwe maatregelen van de overheid rondom het Coronavirus is onze accommodatie gesloten t/m 28 april.

Concreet houdt dit in:
-geen wedstrijden
-geen manegelessen
-geen evenementen of overige activiteiten
-geen trainingsmogelijkheden voor ruiters van    buitenaf
-kantine gesloten
-restaurant gesloten

Het is pensiongasten wel toegestaan naar onze accommodatie te komen om hun paard(en) de juiste verzorging en beweging te geven.

Local Champions League 2019

De eindstand van de Local Champions League 2019 is op deze site te vinden onder de kop "wedstrijden"

Uniek sporten

Nieuw bij Manege Heijligers

Uniek sporten:

Bij Manege Heijligers kunnen zowel kinderen als volwassenen leren paardrijden in een mooie accommodatie en een gezellige sfeer. Nu gaan we dit ook mogelijk maken voor kinderen/volwassenen met een lichte (verstandelijke) beperking. Zo kunt u denken aan bijv. autisme, downsyndroom, extreme (faal)angst, moeilijke concentratie of voor diegene die emotioneel uit evenwicht is.

Manege Heijligers beschikt over 21 paarden en pony's, 3 binnenbakken, 2 buitenbakken en ligt vlak bij de bossen. Dit geeft de mogelijkheid dat er voor iedereen het juiste paard beschikbaar is. Ook leert de ervaring dat het heerlijk is om eens een buitenrit te maken. We willen het hele pakket bieden: van opzadelen tot rijden tot nazorg. De lessen zullen een half uur duren.

Deze lessen zullen gegeven gaan worden door Marianne Boerekamp. Marianne heeft jarenlange ervaring in het lesgeven. Tijdens haar loopbaan is zij in contact gekomen met Marcia. Marcia heeft een licht verstandelijke handicap. Door de paardrijlessen begon ze langzaam vertrouwen te krijgen in het paard en in zichzelf. Vooral haar evenwicht en haar motoriek werden sterk verbeterd. Zo goed zelfs dat ze ook de moeilijke oefeningen kan. Na een paar jaar lessen sprong ze zelfs een heel parcours. Van buitenritten genoot ze ook volop. Zij heeft zoveel indruk achtergelaten bij Marianne dat zij graag deze kans aan meer mensen wil bieden.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Marianne: 06-22427500