0493 - 692056

Nieuws

Corona maatregelen (update 28 januari)

De belangrijkste Corona maatregelen bij Manege Heijligers in het kort:
(update: 15-12)

Algemeen:

​* Geen toeschouwers/bezoekers toegestaan op onze accommodatie​.
* Geen wedstrijden op onze accommodatie.
* Geen trainingsmogelijkheden op onze accommodatie.
* Horeca is volledig gesloten.
* Verblijf niet langer op onze accommodatie dan noodzakelijk.
* Houd te allen tijde 1,5m afstand tot personen die niet tot je eigen huishouden behoren (uitzondering voor kinderen t/m 12 jaar).
* In elke rijbaan mogen max. 2 ruiters tegelijkertijd rijden. Hierbij mag in totaal 1 begeleider aanwezig zijn. 
* Mondkapje in binnenruimtes verplicht. Uitzondering: kinderen onder 13 jaar en ruiter te paard hoeven geen mondkapje te dragen.
* Neem de algemene RIVM regels in acht.
* Volg te allen tijde aanwijzingen van personeel van Manege Heijligers op.

Ruiters die komen trainen met eigen paard:

* Trainen is op dit moment niet mogelijk.

Pensiongasten:

* Kom zoveel mogelijk alleen. Indien dit niet mogelijk is mag iedere ruiter mag max. 1 andere persoon bij zich hebben (geen andere familie/vrienden!)
* In elke rijbaan mogen max. 2 ruiters tegelijkertijd rijden. Hierbij mag in totaal 1 ouder/begeleider aanwezig zijn. Andere ouders/begeleiders mogen niet in de rijbaan en ook niet langs de bakrand blijven staan, dit valt onder dezelfde ruimte.
* Pensiongasten niet samenscholen/bij elkaar blijven hangen, zelfs niet op 1,5m!

Manegeruiters:

* Alle lessen vinden buiten plaats.
* Niet eerder dan 10 min. voor de les aanwezig zijn.
* Kom zoveel mogelijk alleen naar de manege.
* Melden in de hal bij de oude hoofdingang (achterom). Ruiters wachten in de hal tot ze opgehaald worden voor de les. Het is niet toegestaan om zelfstandig door te lopen naar stal.
* Ouders/begeleiders mogen niet mee naar binnen. Uitzondering: ouder die een nieuwe leskaart wil aanschaffen of een vraag/opmerking heeft die echt niet kan wachten.
* Wij verzoeken ouders/begeleiders na het afzetten van hun kind ons terrein te verlaten. Mocht dit niet kunnen (omdat het te ver is om op en neer naar huis te rijden) dan is wachten alleen toegestaan in de auto. Wachtende ouders niet samenscholen, zelfs niet op 1,5m!


Wij doen een dringend beroep op iedereen om de regels te respecteren!

Local Champions League 2020

De tussenstand van de Local Champions League 2020 is op deze site te vinden onder de kop "wedstrijden"

Uniek sporten

Nieuw bij Manege Heijligers

Uniek sporten:

Bij Manege Heijligers kunnen zowel kinderen als volwassenen leren paardrijden in een mooie accommodatie en een gezellige sfeer. Nu gaan we dit ook mogelijk maken voor kinderen/volwassenen met een lichte (verstandelijke) beperking. Zo kunt u denken aan bijv. autisme, downsyndroom, extreme (faal)angst, moeilijke concentratie of voor diegene die emotioneel uit evenwicht is.

Manege Heijligers beschikt over 21 paarden en pony's, 3 binnenbakken, 2 buitenbakken en ligt vlak bij de bossen. Dit geeft de mogelijkheid dat er voor iedereen het juiste paard beschikbaar is. Ook leert de ervaring dat het heerlijk is om eens een buitenrit te maken. We willen het hele pakket bieden: van opzadelen tot rijden tot nazorg. De lessen zullen een half uur duren.

Deze lessen zullen gegeven gaan worden door Marianne Boerekamp. Marianne heeft jarenlange ervaring in het lesgeven. Tijdens haar loopbaan is zij in contact gekomen met Marcia. Marcia heeft een licht verstandelijke handicap. Door de paardrijlessen begon ze langzaam vertrouwen te krijgen in het paard en in zichzelf. Vooral haar evenwicht en haar motoriek werden sterk verbeterd. Zo goed zelfs dat ze ook de moeilijke oefeningen kan. Na een paar jaar lessen sprong ze zelfs een heel parcours. Van buitenritten genoot ze ook volop. Zij heeft zoveel indruk achtergelaten bij Marianne dat zij graag deze kans aan meer mensen wil bieden.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Marianne: 06-22427500